Mājas | Uzturs | Pagatavo pats | Nepiesārņots vīns
Šobrīd tiešsaitē ir 16 viesi 
Nepiesārņots vīns Drukāt E-pasts:
Uzturs - Pagatavo pats

Dienvidu zemēs, lai izaudzētu vīnogas, tās pat vairāk kā 10 reizes sezonā miglo ar dažādiem augu aizsardzības preparātiem, kuru atliekas nonāk sulā un vīnā. Pēc rūgšanas vīnam pievieno arī konservantus, jo nelielā alkohola satura dēļ tie citādi nav uzglabājami. Vīni gan skaitās pārbaudīti un kaitīgas vielas nesaturoši , taču baudot šos vīnus mēs tomēr nelielos daudzumos uzņemam dažādas ķimikālijas. Kā alternatīva šiem, piesārņotajiem, vīniem varētu būt dažādi no Latvijas augļiem un ogām gatavoti mājas vīni. Tie parasti tiek gatavoti no piemājas dārzos augušiem augļiem un ogām un tajos augu aizsardzības līdzekļus parasti nelieto vispār. Vīnu gatavošana ir arī labs veids, kā izmantot piemājas dārzu ražas pārpalikumus. Ar pārpalikumiem gan nav jāsaprot zemas kvalitātes un bojāti augļi, jo no tādiem kvalitatīvu vīnu iegūt nevar.  Salīdzinot  ar vīnogu vīniem, no aromātiskajiem Latvijas augļiem un ogām iegūtais vīns  manuprāt, ir daudzveidīgāks, smaržīgāks, ar plašāku garšu buķeti. Vīna darīšana ir ļoti interesants un radošs process un ievērojot dažas pamatprasības var iegūt tīru, ar ķimikālijām nepiesārņotu un arī ļoti garšīgu mājas vīnu.